Z visokotlačnim čistilnim strojem, ki ima različne možnosti čiščenja s pomočjo raznih nastavkov – šob, ki omogočajo izvedbo preboja z vodnim curkom in spiranje in luščenje stene cevi. Prednosti takšnega čiščenja so, da ne posegamo v razna gradbena dela ampak s pomočjo čistilnih šob in visokotlačnega stroja z vodo očistimo cev.

Odmašitev manjših kuhinjskih odtokov – 50 mm, sifonov, pisoarjev pa poleg spiranja odmašujemo tudi z raznimi drugimi tehničnimi pripomočki za manjše premere cevi.

Po končanem delu izdelamo tudi pregled s kamero in podamo poročilo o opravljeni storitvi.

Strojno ali visokotlačno čiščenje odtokov

  • S pomočjo vodnega curka, ki pod pritiskom skozi različne šobe ( odvisno od namena čiščenja ) čisti in prodira skozi umazanijo po cevi. Deluje samostojno saj ga vodni curek sam vleče po cevi naprej. Pri tem prebija nastale zamaške in hkrati s stranskimi šobami, ki poganjajo cev naprej tudi čisti obode cevi, kar je bistvenega pomena. Samo narejen preboj cevi ne zadostuje za nemoteno uporabo. Nujno je potrebno še z dodatno čistilno šobo očistiti ostanke nesnage v sami cevi. Šele tako očiščena cev lahko spet nemoteno opravlja svojo funkcijo.

Ročno čiščenje odtokov

  • Pod ta pojem štejemo vse ročne tehnične pripomočke za odmašitev odtokov. Za takšne pripomočke se odločimo predvsem za manjše odtoke kot so: kuhinjski odtok, tuš kad, pisoarji, umivalniki, talni sifoni,…. Odtoki premera 50 mm.
  • Za takšna opravila imamo tlačne črpalke, čistilne žice različnih debelin, razne reskarje,….
  • Pri ročnem čiščenju moramo paziti, da ne poškodujemo odtočne cevi saj so vsa ta dela mehanski poseg v cev, pri čem lahko cev poškodujemo ali celo zlomimo kar ima za posledico zamakanje. Za to ta dela prepustite strokovnjaku, ki ima občutek in tudi prakso kako pristopiti k vsakemu primeru posebej.

Kemično čiščenje odtokov

Imamo še kemična čiščenja, to pa se seveda uporablja preventivno zaradi rednega vzdrževanja. Ko je cev že zamašena so vsa takšna čiščenja brez učinka. Umazanija se je nabrala v cevi v takšni meri, da je nujno potrebno cevi sprati s visokotlačnim čistilnim strojem.

Čiščenje teras, streh, škarp, dvorišč

Z visokotlačnim čistilnim strojem lahko čistimo terase, dvorišča, očistimo škarpe, očistimo mah s streh, čistimo fasade, notranjost hal, skladišč, …….